Умова о дзело – договір підряду. Його особливості, переваги та недоліки

Зміст:

umova-o-dzelo-dohovor-podriada1
Однією з різновидів угод, що укладаються між працівником та роботодавцем, є Умова о дзело (Umowa o dzieło). Давайте дізнаємося, що являє собою цей договір, в яких випадках укладається і які особливості має.

Що таке Umowa o dzieło

Умова о дзело – це різновид цивільно-правового контракту, який роботодавець укладає з прийнятим на роботу співробітником. Він підписується в тих випадках, коли потрібно виконати конкретний обсяг робіт. Наприклад, потрібно зібрати центнер полуниці, викопати канаву певного розміру, написати програму або розробити технічний пристрій. Усі подібні види робіт можна виконати на основі Умови о дзело.

Різниця між Умовою о праце та Умовою о дзело очевидна. Перший тип контракту являє собою повноцінний трудовий договір. Компанія приймає співробітника на постійну роботу і укладає з ним безстроковий контракт. Умова о праце забезпечує співробітнику повний соціальний захист.

Умова о дзело, так само, як і Умова злеценія, відноситься до цивільно-правових контрактів і трудовим законодавством не регулюється. Захист прав працівника за Умовою о дзело набагато нижче, ніж за Умовою о праце.

Хто може укладати Umowa o dzieło?

Цей тип контракту можуть укладати такі категорії громадян:

  • фізичні особи (сюди відносяться як поляки, так і іноземці);
  • юридичні особи;
  • об’єднання, які не мають юрособи (організації, групи).

Зміст Umowa o dzieło

Форма договору не вказується в Цивільному кодексі, тому багато роботодавців пропонують укласти його не в письмовому, а в усному вигляді. Однак на такі умови краще не погоджуватися, оскільки в разі виникнення будь-яких непорозумінь довести свою правоту в суді буде неможливо. При відсутності укладеної за всіма правилами письмової угоди працівник стає незахищеним.

Найкраще детально розписати кожен пункт контракту. Чим чіткішими будуть умови, тим простіше буде довести можливі порушення з боку наймача. Umowa o dzieło включає в себе наступні пункти:

Сторони договору

Наймач та найманий повинні описати себе таким чином, щоб їх нескладно було ідентифікувати. Фізична особа повинна вказати свої ПІБ, дату народження, податкові ідентифікатори, паспортні дані, адресу проживання та імена батьків.

Юридична особа вказує свою назву, regon, дані конкретного представника компанії, який буде укладати угоду. Це мінімальна інформація, яку потрібно прописати.

Предмет договору


У цьому пункті вказується, яку саме роботу підрядник буде виконувати для замовника. Чим докладніше описано завдання, тим краще. Потрібно вказати, яким параметрам має відповідати готова робота і як буде виглядати. Бажано включити в цей розділ наступні пункти:

  1. Опис об’єкта замовлення. Тут потрібно вказати, якого результату чекає наймач, тобто якомога докладніше розписати параметри готового замовлення.
  2. Відомості про майбутню роботу. Сюди можна віднести, наприклад, тривалість робочого дня. Якщо не вказати цей момент, то робочий день може стати ненормованим, що не добре для працівника.
  3. Засоби виробництва. Тут потрібно вказати, чи забезпечить замовник найнятого працівника всім необхідним обладнанням, інструментами та матеріалами або ж він сам повинен їх придбати.
  4. Додаткова оплата при виникненні непередбачених обставин. Наприклад, найнятий працівник зобов’язався звести фундамент будівлі. Однак після того як котлован під нього був викопаний, пішов сильний дощ і залив його водою. Тепер підряднику потрібно викачати воду, щоб продовжити будівництво. Ця робота має бути оплачена додатково. Якщо в угоді не вказано пункт про додаткову оплату, працівникові доведеться викачувати воду з котловану безкоштовно або за свій рахунок.

Якщо робота має якусь певну специфіку, це теж потрібно вказати в угоді.

umova-o-dzelo-dohovor-podriada3

Оплата праці

Зазначена робота має бути оплачена в заздалегідь обумовленому обсязі. В цьому і полягає суть Umowa o dzieło. Тут можуть бути прописані і інші грошові питання, що стосуються майбутньої співпраці. Сюди можна віднести оплату понаднормових або компенсацію за матеріали та обладнання, якщо воно купувалося підрядником. Штрафні санкції за невчасно зроблене замовлення теж можна прописати. Тут же варто вказати спосіб розрахунку – готівкою або переказом на банківський рахунок.

Термін дії

Umowa o dzieło може бути обмежена конкретним періодом або тільки обсягом робіт. Якщо ж обмеження за термінами виконання є, їх потрібно згадати в даному розділі. Тут же потрібно вказати, чи допустимо відстрочити здачу замовлення, форс-мажори та різні додаткові умови.

Підписи сторін

Угода складається як мінімум у двох примірниках. Обидві сторони повинні поставити свої підписи. Якщо підрядник – іноземець, договір потрібно перевести на зрозумілу йому мову. Перекладений примірник договору також підписують обидві сторони.

Якщо не позначено іншого, то угода набирає чинності безпосередньо після того як замовник і працівник поставлять підписи.

Особливості роботи та оплати праці по Umowa o dzieło

Замовник оплачує роботу після того, як вона буде зроблена. Теоретично в договорі може бути прописана оплата частинами або щомісячні платежі, але на практиці всі роботодавці намагаються цього уникати. Вони вважають за краще заплатити за вже зроблену роботу.

Те ж саме стосується і термінів виконання роботи. Щоб не потрапити під дію закону про мінімальну погодинну оплату, роботодавці нерідко визначають не кількість годин, відведених на замовлення, а число, до якого воно має бути закінчено.

Відповідальність сторін та розірвання Umowa o dzieło

umova-o-dzelo-dohovor-podriada2
Основні аспекти, що стосуються відповідальності сторін, полягають в самій суті цього типу договору: замовник призначає обсяг робіт, а підрядник береться зробити його в обумовлені терміни. Після того як робота буде зроблена, роботодавець зобов’язується оплатити її. Величина та спосіб оплати обумовлюються заздалегідь. Також сторони можуть прописати в контракті якісь особливі умови.

Якщо між роботодавцем та працівником виникнуть суперечки, які вони не зможуть вирішити самостійно, необхідно звернутися до суду. Важливо знати, що трудова інспекція не займається вирішенням спорів по Umowa o dzieło.

Що стосується розриву контракту, то він втрачає силу після того як заявлений обсяг робіт буде зроблений. При цьому різновиді договору документ про закінчення трудових відносин не підписується. Однак підряднику буде корисно попросити у замовника акт виконаних робіт. Цей документ стане підтвердженням того, що сторони виконали свої зобов’язання одна перед одною.

Передчасне розірвання контракту дозволяється, якщо обидві сторони згодні з цим. Якщо подібний випадок не був прописаний в угоді, частково зроблена робота може залишитися неоплаченою, оскільки договір підряду має на увазі чітко позначений обсяг робіт. Якщо одна зі сторін не згодна достроково розірвати договір, питання вирішується в судовому порядку.

Податки та соціальне страхування

Роботодавець не зобов’язаний платити ніяких соцвиплат підряднику, а також не зобов’язаний платити за нього податки. Однак за законом з будь-якого доходу віднімається податок. Дохід по Umowa o dzieło не є винятком.

При деяких умовах рівень і методи оплати можуть змінюватися. Ці умови створюються законодавчими органами та періодично переглядаються. На сьогоднішній день актуальні наступні схеми:

  1. При доході менше 200 злотих. Дохід – це різниця між сумою, яку заплатив замовник, і сумою, витраченою працівником на покупку інструменту, матеріалів і т. д. Однак часто ці витрати довести неможливо, тому податкова служба враховує суму, записану в угоді. Цей спосіб оплати стосується доходів за Умовою о дзело, підписаної між юрособами або юридичною та фізичною особою, яка не працює в даній компанії. Працівник сплачує авансовий податковий платіж, який становить 18% від суми, зазначеної в угоді. У декларації цей дохід писати не треба.
  2. При доході більше 200 злотих. Поняття про осіб, які укладають контракт, в подібному випадку буде аналогічним попередньому. А ось методи оплати тут будуть зовсім іншими. Податковий аванс у розмірі 18% від суми оплати робить замовник. Працівник декларує дохід. При наявних на те підставах він може розраховувати на перерахунок податків на початку наступного року.
  3. При укладенні Umowa o dzieło між двома фізособами. Подібний випадок не передбачає внесення авансових платежів. Підрядник вписує дохід в спеціальну графу податкового документа. На підставі цього запису у нього віднімають податок.

Переваги та недоліки Umowa o dzieło

Розглянемо плюси і мінуси даного типу контракту з позиції українця, який приїхав на заробітки в Польщу. Що стосується плюсів, то тут він всього один: Umowa o dzieło укладається швидко, тому підходить для додаткової роботи за сумісництвом. Що стосується мінусів, то тут їх набагато більше:

  • немає оплачуваного лікарняного;
  • немає відпустки;
  • робочий день не обмежений чіткими часовими рамками;
  • робота є тимчасовою;
  • трудове законодавство не задіяне.

Незважаючи на це, Umowa o dzieło є досить поширеним видом трудового договору, тому знати його основні положення необхідно. Якщо замовник пропонує непогану роботу по Умові о дзело, відмовлятися не варто.

Якщо вас цікавить більш детальна інформація або потрібна допомога з працевлаштуванням в Польщі, звертайтеся в нашу компанію.