Робота в Польщі легально і нелегально

Зміст

Легальна робота в Польщі – можливість законним чином заробляти значно більше, ніж в Україні і знаходиться на території країни без будь-яких проблем.

Чим небезпечна нелегальна робота в Польщі?

Незважаючи на те, що ця країна значно просто дає можливість легального заробітку, багато українців потрапляють в неприємності через те, що не оформляються на роботу законним чином. Які бувають складності:

  • депортація з країни на підставі роботи в іншому місці, не прописаному в запрошенні
  • перевищення термінів перебування в зоні Шенген
  • проживання не за місцем, вказаним в договорі
  • порушення прав претендентів роботодавцями через відсутність трудового договору
  • підроблені документи на робочий дозвіл

Більшість складнощів, що виникають при нелегальній роботі в Польщі мають досить складні наслідки, які в підсумку впираються в депорт або обмеження діяльності на території країни.

Чому краще вибирати легальну роботу?

Щоб працювати законно, необхідно знати всі можливі способи легального перебування в країні: робота по біометричного паспорту – не потрібна робоча віза; перебувати в Польщі можна до 3 місяців. Після закінчення терміну, необхідно зібрати потрібні документи, щоб продовжити час перебування на території країни.

Також є можливість законно працювати на запрошення від роботодавців або робочої візи від Воєводи. Детальніше вся інформація є в різних статтях нашого блогу.

Деякі роботодавці надають також житло або суму на оренду житлоплощі на період роботи. Всі умови прописуються в трудовому договорі, порушення якого карається законодавством країни. У різних сферах є затребувані вакансії, як погодинної так і по місячній зарплаті.

Компанія EWW Ukraine пропонує вашій увазі різні вакансії, а також повний пакет послуг і консультацій в зборі документів, оформленні трудового договору, ВНЖ, ПМЖ і громадянства.