П’ятниця, 19 Квітня, 2024

Чому не варто купувати сезонне запрошення на роботу в Польщі в 2021 році?

priglashenie-na-sezonnoyu-rabotu

Зміст:

Бувають випадки, коли українцю, який їде працювати в Польщу, не варто купувати сезонне запрошення на роботу. Давайте розберемося, що це за випадки. Ця інформація допоможе вам уникнути зайвих проблем і витрат.

Що дає сезонне запрошення на роботу?

Сезонне запрошення дає можливість працювати в Польщі протягом дев’яти місяців. У нас на сайті є окрема стаття, в якій детально розповідається про різні типи запрошень. Можете ознайомитися з нею, щоб більше дізнатися про сезонне запрошення.

Це запрошення нібито перекриває коридор піврічної робочої візи або освядчення і дозволяє працювати в країні цілих дев’ять місяців. Зараз багато іноземців купують сезонне запрошення тільки для того, щоб перекрити цей коридор. Вони думають, що можуть знову відправитися працювати на заводи, склади, фабрики, тобто, на ті самі місця, де працювали до цього. Насправді все зовсім не так.

Фактично, сезонне запрошення дійсно перекриває коридор, але є одна особливість: маючи таке запрошення, ви зможете працювати тільки на тих роботах, які відносяться до сезонних. А більшість робіт на заводах і фабриках не відносяться до цієї категорії. Тому працювати там легально ви не зможете.

Саме тому досить багато людей потрапляє в таку ситуацію, коли вони відпрацьовують півроку по візі, повертаються в Україну, купують сезонні запрошення, відкривають візу на дев’ять місяців, а потім шукають роботу.

Після підрахунку вільних днів, в які вони можуть працювати по освядченню, з’ясовується, що вони не допущені до ринку праці і для того щоб отримати освядчення, їм потрібно почекати чотири-шість місяців.

Виходить, що у людини фактично є сезонна віза, а знайти собі відповідну роботу вона не хоче. Наприклад, багато хто не хоче їхати на поля, а хоче працювати на заводі. Ось і складається ситуація, що віза є, а роботи немає.

Скільки коштує сезонна віза?

Що стосується вартості, то зараз посередники продають сезонні запрошення від 1000 до 3500 гривень. Це досить великі суми, але люди все одно купують запрошення. Найчастіше їх купують нелегали, для яких головне – в’їхати на територію Польщі, а потім вони їдуть куди хочуть і працюють там дев’ять місяців.

Сезонне запрошення оформляється менше, ніж воєводське. Якщо воєводське робиться два-три місяці, то сезонне – так само, як і звичайне освядчення.

Варто ще раз сказати, що краще відразу відмовитися від думок про нелегальну роботу. Нічого хорошого це не дасть. Краще знайти нормальну, легальну роботу, нехай навіть з меншим заробітком. Зате ви будете чесно платити податки і вбережете себе від різного типу шахрайства. Оскільки шахраї в першу чергу полюють за нелегалами.

Якщо ви працюєте офіційно, то можете бути впевнені, що вас не обдурять і виплатять всю зарплату згідно з умовами контракту. Також у вас буде медична страховка, і в разі проблем зі здоров’ям ви зможете звернутися до лікаря абсолютно безкоштовно.

Ви будете спокійні, що вас не депортують з країни, і ви не потрапите в трудове рабство. Варто сказати, що ця проблема зараз дуже поширена на території Євросоюзу.

Якщо вам потрібна допомога в пошуку роботи в Польщі та вирішенні питань з документами, звертайтеся в нашу компанію. Контактні дані вказані на сайті.

Залишити відгук
Важливість
Корисність
Коментарів (0)
Ця стаття ще не має коментарів.

Дивіться також

Читайте також