Міфи про роботу в Польщі

Зміст

Робота в Польщі – один з найпопулярніших варіантів заробітку для громадян України. Сьогодні дуже багато хто прагне в цю країну на роботу або по робочій візі, або по біометричному паспорту. Звичайно, як і у будь-якому місці, подібне рішення має як плюси, так і мінуси, і ми детально розглядаємо усі питання, пов’язані з легальним працевлаштуванням в цій країні в інших статтях нашого блогу. У цій ми обговоримо, які легенди ходять навколо роботи в Польщі, і що з них правда?

Міф перший : українці отримують менше, ніж місцеві

Цікаво, що це один з найпоширеніших міфів серед громадян України : існує думка, що поляки не хочуть платити іноземцям таку ж зарплату, як місцевим громадянам. Насправді ж, за законодавством країни, громадян України або інших держав на роботу можна приймати легально тільки у тому випадку, якщо працедавець пропонує їм таку саму зарплату, як своїм польським робітником, що знаходиться на цій же посаді. В той же час, зарплата українця має бути не менше мінімальної зарплати країни, зафіксованою державою. Якщо зарплата менша, це порушення прав співробітників, що може варто працедавцеві дуже великого штрафу – до тридцяти золотих.

Міф другий : неможливість поєднувати роботу і навчання

Ті, хто вчаться в Польщі також часто думають про роботу в цій країні. Цей варіант законний на підставі студентської візи, але працювати можна не більше чотирьох годин в день. Окрім цього, працедавець повинен отримати підтвердження з університету про те, що претендент дійсно студент, і враховувати його годинник навчання при складанні графіку роботи.

Міф третій : польська досконало

Багато, хто замислюються про роботу в Польщі, зупиняються перед великими можливостями саме унаслідок незнання мови. Насправді – це не проблема. Більшість заводів і фірм сьогодні надають можливість роботи без знання мови, а у згоді з законодавством країни, трудовий договір, який ви підписуєте з вашим польським працедавцем полягає або перекладається доступною вам мовою.

Міф четвертий : прожити в цій країні не по кишені українцям

Багато, хто планує влаштуватися на роботу в цій країні, переживають, що надто багато засобів йтиме на транспорт, оренду житла і їду, і витрати покриють велику частину прибутку. Найчастіше це не так: більше половини українців, що приїжджають на заробітки в цю країну дістають не лише можливість безкоштовно дістатися до місця роботи, але також і сплачене житло або місце, де можна жити, поки ви працюєте. Найчастіше працедавці покривають ці витрати або їх частину, необхідно просто знайти відповідну вакансію, з цим обліком. Компанія EWW Ukraine готова допомогти вам в цьому: наші фахівці підберуть вам варіанти роботи, разом з житлом і транспортом.

Міф п’ятий : громадяни України звільнені від сплати податків

Законодавство Польщі вимагає, щоб усі люди, незалежно від свого громадянство, які живуть і працюють на території країни, виплачували податки. Зазвичай, працедавець самостійно виплачує податки і збори в службу охорона здоров’я за свого працівника, в рахунок первинного авансу від його зарплати.

Якщо ухилятися від виплати, можна не лише втратити роботу, але також бути депортованим або навіть сісти у в’язницю. Тому слід дуже ретельно вивчити це питання і обговорити виплату податків разом з майбутнім працедавцем

Компанія EWW Ukraine допоможе вам влаштуватися легально на роботу в цій країні, отримати робочу візу або поступити в університет. У нашій базі є сотні реальних вакансій від прямих працедавців без посередників, готових оформляти трудовий договір і зробити запрошення на роботу. Окрім цього, наша фірма оформляє різні види віз, а також допомагає з отриманням ВНЖ і ПМЖ в Польщі. Якщо у вас виникають питання, дзвоните по номерах, які представлені на головній сторінці нашого сайту і попросите про безкоштовну консультацію.