Хто потрібен на польському ринку праці

Зміст

Через зростання міграції робочих кадрів в Західну Європу з Польщі, в країні утворився вакуум, який необхідно заповнити. Для успішного розвитку економіки країни потрібна кваліфікована робоча сила, тому Польща відкрила свої двері для іноземних співробітників. Із-за недобору кадрів, знижується конкурентоспроможність усередині підприємств, що негативно позначається в цілому як на економіці, так і на ринку праці. У цій статті ми розглянемо самі затребувані професії в Польщі для громадян України.

Сфера торгівлі

Практично будь-яке підприємство або фірма в Польщі потребують власних торгових агентів і рекламних представників. Ця сфера щорічно процвітає і тут потрібні хороші кадри, які прагнуть до навчання, охоплення нових торгових стратегій і постійного зростання. До цієї ж сфери можна віднести банківські послуги і торгівлю на біржах.

Водії і охоронці, комірники

Ця область також має великий попит, але тут є невеликий нюанс – потрібні права європейського зразка або спеціальна ліцензія. У обох випадках, від претендента знадобляться певні зусилля і витрати, але заробітна плата здатна заповнити усі збитки.

Комірники також мають особливий попит: в Польщі потрібні кадри, які зможуть управляти складами, цехами, лабораторіями.

Фахівці у сфері IT і програмісти

На працівників цього сегменту високий попит не лише в РП, але і в усіх країнах ЄС. На ринку праці недолік якісних програмістів, верстальників і розробників додатків. Трохи складніше роботу знайти дизайнерам і аналітикам, але і вони досить швидко знайдуть відповідну для себе вакансію.

Працівники фізичної праці

Ця область одна з “найбагатіших” на вакансії, оскільки корінні жителі не особливо хочуть працювати в цих сферах. Потрібні вантажники, кухарі, різноробочі, доглядальниці, нянечки, пакувальники, зварювальники, слюсарі, будівельники, фермери, трактористи, і багато інших.

В основному вакансії цього сегменту вимагають хорошої фізичної підготовки, витривалості і працьовитості. Поляки вважають цю роботу не престижною, тому в основному на подібних посадах працюють мігранти. Знання мови і досвід роботи найчастіше не потрібні.

Інші спеціальності

Інженери

Ця вакансія дуже затребувана завдяки внеску держави у розвиток фармацевтики, будівництва і генної інженерії і біохімії. В цьому випадку вам потрібна не лише вища спеціальна освіта, але і бажане хороше знання польської мови.

Економісти і бухгалтери

Попри те, що економістів в країні досить багато, багато фірм вважають за краще наймати фахівців з іноземним досвідом роботи. Нюанс в необхідності володіти польською мовою, а також знати державну економічну і податкову системи.

HR фахівці

Більшість агентств потребують не лише хороших фахівців, але також і в професіоналах, які знаходитимуть для них фахівців, словом – рекрутерах.

Співробітники банку

Більшість поляків переїжджають в інші країни ЄС саме для роботи в цій сфері, тому польська банківська система потребує хороших висококваліфікованих кадрів.

Менеджери і логісти

Ця вакансія доступна у будь-якій країні, оскільки у будь-якій сфері потрібні люди, які керуватимуть процесом і все контролювати. У Польщі досить складно знайти роботу педагогам, учителям, юристам і журналістам, хоча це не відноситься до викладачів іноземних мов – вони затребувані.

У будь-якому випадку, якщо ви шукайте сезонну підробку, влаштується на роботу буде просто, і знання мови вам не знадобиться. Якщо ж вас цікавить вузька спеціальність або якась певна вакансія, бажано мати освіту в цій сфері, хороший стаж роботи, приємні рекомендації і хоч би базове знання мови.

Компанія EWW Ukraine допоможе вам знайти відповідну для вас роботу в Польщі, отримати робоче запрошення і оформити візу категорії D для легального працевлаштування. Якщо виникають питання, дзвоните по номерах, які вказані на головній сторінці, і наші досвідчені консультанти допоможуть вам.