Які речі треба складати в сумку, вирушаючи працювати в Польщу?

Зміст

Сьогодні багато українців вирушають на заробітки в Польщу: хороша зарплата, високий рівень життя, можливість легального працевлаштування – одні плюси. Виникає закономірне питання: що брати з собою в дорогу? Оскільки це не туристична поїздка, а термін перебування в країні досить довгий, можна купити все необхідно на місці, але з іншого боку на перших порах вам потрібні будуть, як продукти, так і засоби гігієни і побуту. У цій статті ми розглянемо основне, що вам може згодитися, якщо ви від’їжджаєте в Польщу на заробітки.

З продуктів

У дорогу обов’язково треба брати з собою воду і що-небудь для перекушування. Не треба турбуватися про гарячу каву або чай : усе це можна знайти на будь-якій заправці по дорозі. Оскільки Польща знаходиться поряд з Україною, основний вид переїзду туди – на машині або автобусі. На перших порах можна брати з собою щось з круп або макаронів, а також кава і чай. Ціни в продуктових магазинах Польщі не сильно відрізняються від українських, тому ви зовсім швидко освоїтеся, і зможете придбати все на місці.

Важливо пам’ятати, що через українсько-польський кордон категорично заборонено перевозити молочні і м’ясні продукти.

Особисті речі і засоби гігієни

Звичайно, з основного, що вам знадобитися на перших порах – це гумові тапочки, халат, рушники, зубна паста з щіткою, шампунь і мило, особисті кошти по відходу. Не варто везти з собою все, чим ви користуєтеся удома, оскільки основні засоби гігієни можна купити на місці за тими ж цінами. Головне мати усе необхідне з того, що може знадобитися як в дорозі, так і в перші пару днів, поки ви освоюватиметеся.

Вибираючи одяг, орієнтуйтеся не лише на сезон, але також і на те, в чому ви ходитимете на роботу. Не варто забувати про одну теплу або легку річ, не по сезону.

Ліки

Збору аптечки приділите особливу увагу: перше, що треба узяти – спеціальні медикаменти, які вам можуть знадобитися. У Польщі ви можете їх не знайти або їх продаж буде по рецепту, до чого ви будете не готові. Усе інше в стандартному складі: щось для знезараження, спазмолітики, від орви, кашлю, горла, голови і так далі.

Пам’ятайте, що на межі усі ліки проходять ретельний контроль, тому везіть все в єдиному екземплярі, в зворотному випадку можуть виникнути проблеми.

Якщо у вас виникають питання стосовно медикаментів або продуктів, які не можна провозити в Польщу, подзвоните по номеру телефону, що вказаний на нашому сайті, і наші досвідчені консультанти допоможуть вам