Як самостійно відкрити польську робочу візу?

Процедуру оформлення робочої візи можна розділити на три основні кроки:

А тепер давайте детально розберемо кожен крок.

Формування пакету необхідних документів

Перш за все, вам потрібно знайти трудове агентство або рекрутингову компанію, яка займається оформленням запрошень. Там ви зможете отримати одне з трьох видів запрошень: сезонне, воєводське або піврічне. Знайти таке агентство чи фірму можна через інтернет або через знайомих, родичів, які вже їздили працевлаштовуватися в Польську Республіку.

Після того як ви замовите запрошення, потрібно почекати деякий час, поки його зроблять. Після отримання ви можете продовжити збирати необхідні документи.

Крім запрошення, потрібно оформити страховий поліс. Найкраще робити його на весь час, який ви будете перебувати в Польщі. Після отримання поліса переходите до заповнення візової анкети. Бланк анкети можна завантажити на сайті Візового центру, а зразок її заповнення – тут:

Подача зібраних паперів у Візовий центр

Для початку ви повинні оплатити послуги Візового центру. Зробити це можна в двох банках – Idea Bank або KredoBank. Важливо знати, що оплата послуг проводиться особисто одержувачем візи. Інші люди або компанії не мають права здійснювати оплату. Тому вам потрібно самостійно піти у банк і здійснити платіж.

У касі банку скажіть, що хочете оплатити послуги Візового центру для отримання польської робочої візи. Не забудьте взяти з собою закордонний паспорт, тому що вас обов’язково попросять пред’явити його. Пред’явлення паспорта є доказом того, що ви оплачуєте послуги за себе, а не за іншу особу.

podacha-sobrannykh-bumag-v-vizovyj-czentr

Крім закордонного паспорта, працівник банку попросить у вас номер мобільного телефону. Через кілька днів вам зателефонують з Візового центру та повідомлять, якого числа і в який час з’явитися для подачі документів.

Вартість послуг становить 14 євро. Оплата здійснюється у гривнях за поточним курсом. Після здійснення платежу ви отримаєте відповідну квитанцію, яку обов’язково потрібно зберегти. Прикладіть її до пакету документів, який понесете до Візового центру.

Пам’ятайте, що подача документів проводиться тільки за місцем прописки. Якщо ви, наприклад, прописані у Вінницькій області, то подати документи в Київській або Львівській області не вийде.

Після того як працівник Візового центру зв’яжеться з вами і призначить дату прийому, перевірте, щоб усі документи були зібрані та підготовлені. Ось список необхідних паперів:

  • запрошення від роботодавця;
  • страховий поліс;
  • візова анкета;
  • квитанція про оплату послуг;
  • український паспорт з ксерокопією;
  • усі наявні у вас закордонні паспорти з ксерокопіями;
  • ідентифікаційний код з ксерокопією;
  • два фото 3,5х4, 5 см (обличчя повинне займати 80% обсягу фотокартки).

При відсутності хоча б одного паперу з цього списку вам відмовлять у подачі документів, тому ретельно перевірте, щоб все було підготовлено. У призначений день і час ви повинні прийти у Візовий центр на прийом.

Отримання паспорта

При подачі паперів вам запропонують одну з двох послуг – СМС-повідомлення про те, що паспорт готовий, або кур’єрську доставку паспорта прямо додому. Другий варіант краще не вибирати, оскільки ця процедура займає досить багато часу – не менше тижня. Спочатку Візовий центр передає ваш паспорт в службу доставки, а потім служба доставки відправляє до вас кур’єра. Все це займає багато часу і може бути незручно для вас.

Набагато практичніше отримати СМС-повідомлення і піти забрати паспорт самостійно. Зробити це ви зможете за один день.

Більш детально вся процедура відкриття візи описана в цьому відео

Таким чином, процедура оформлення польської робочої візи досить проста. При бажанні пройти її може кожен бажаючий відправитися на заробітки в Польщу. Але якщо ви не хочете самостійно збирати папери або у вас просто немає на це часу, можете звернутися в нашу компанію. Наші фахівці зроблять все за вас в короткі терміни – замовити готовий пакет документів