Як не потрапити на аферистів при пошуку роботи в Польщі

Зміст

Більшість українців сьогодні намагаються від’їжджати на заробітки в Польщу: хороша зарплата і відмінні умови праці дозволяють не лише гідно запрацювати, але і значно підвищити свою професійну кваліфікацію.

Яких правил слід дотримуватися при пошуку роботи в Польщі?

Безліч різних сайтів пропонують свої послуги посередників в знаходженні різних вакансій на короткочасну і довгострокову роботу в цій країні. Щоб не потрапити в руки шахраїв, необхідно дотримуватися деяких правил:

  • добре вивчите компанію, яка пропонує вам свої послуги : як довго працює на цьому ринку, чи є сайт, ліцензія, дозвіл на працевлаштування
  • вивчіть відгуки як на самому сайті компанії, так і на різних форумах
  • просіть договору з польськими працедавцями, як підтвердження законної діяльності
  • не оплачуйте послуги до моменту укладення договору
  • дізнайтеся, яка віза вам потрібна – не погоджуйтеся працювати по туристичній або гостьовій візі. Для легального працевлаштування вам потрібна віза категорії D
  • знайдіть усю можливу інформацію про передбачуваного польського працедавця
  • дізнайтеся, чи необхідно працедавцеві мати спеціальний дозвіл на ваше працевлаштування, як іноземця

Як розпізнати зловмисників?

Якщо вам обіцятимуть високу зарплату по певній вакансії, коли в середньому зарплата на цю посаду значно нижча, треба замислитися – це підозріло. Не слід оплачувати ніяких послуг до моменту отримання робочої візи. Детально вивчите пропонований трудовий договір: в нім будуть прописані терміни роботи, зарплата, графік роботи, умови проживання, їжі, оплата транспорту, пільги, медична страховка і багато що інше.

Щоб уникнути шахраїв і різних махінацій, працюйте тільки з шанованими фірмами. Компанія EWW Ukraine пропонує вам безліч вакансій від прямих перевірених працедавців. Також ми готові оформити вам робочу візу, допомогти отримати ВНЖ і ПМЖ в Польщі. Для з’ясування нюансів з різних питань, дзвоните по номеру телефону, який вказаний на головній сторінці нашого сайту, і досвідчені консультанти допоможуть вам.