Що потрібно знати українцю про роботу за кордоном

На сьогоднішній день кожен українець, який бажає заробити грошей, може відправитися на роботу закордон. Великою перевагою закордонного працевлаштування є широкий вибір вакансій – від збирачів овочів та фруктів до висококваліфікованих фахівців різної спрямованості.

Попрацювавши закордоном, можна оцінити західний ринок праці, порівнявши його з вітчизняним. Для повноти картини бажано поспілкуватися з людьми, які побували на заробітках в європейських країнах, послухати їх відгуки.

Велика кількість наших співвітчизників їде працевлаштовуватися до Польщі. Однак українцю, який вирішив спробувати свої сили на польському ринку праці, варто знати про деякі нюанси.

По-перше, далеко не кожному вдається знайти роботу за фахом. Багато громадян з освітою змушені займатися простою, некваліфікованою працею, тому що на інші вакансії їх не беруть.

По-друге, український диплом про гуманітарну освіту приймається не у всіх країнах, тому навіть хорошому фахівцеві доводиться проходити перекваліфікацію і підтверджувати його.

Найпростіше працевлаштуватися людям робочих спеціальностей –будівельникам, електрикам, художникам. Вакансій на просту, некваліфіковану роботу (збирачі врожаю, покоївки) теж завжди вистачає.